A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

22 січня 2018 р. - 75 річниця з дня визволення селища Білолуцьк від фашистських окупантів. Вшанування пам'яті загиблих воїнів та Дня соборності України.

Дата: 23.01.2018 13:53
Кількість переглядів: 659

22 січня 2018 р. - 75 річниця з дня визволення селища Білолуцьк від фашистських окупантів. Вшанування пам'яті загиблих воїнів.

Ведучі мітингу селищний голова Полтенко Сергій Пилипович та вчитель Ліннік Наталя Василівна повернули присутніх у важкі воєнні роки, зупинилась на історичних фактах, які не підлягають забуттю. 

Друга світова війна принесла українській землі багато горя, втрат і випробувань. Під час визволення нашого рідного селища загинуло 153 воїна радянської армії, поранено - 621 воїн та 6 обморожено.

Чотири вулиці Білолуцька названі на честь визволителів нашого селища, а саме:

- Блінова Костянтина Миновича;

- Панасенко Прокопа Михайловича;

- Єлізарова Івана Федоровича;

- Кольцова Івана Пантелійовича. 

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки страшного лихоліття.

До присутніх звернувся селищний голова Полтенко С.П.: «Сьогодні у селищі визначна дата - 75 - та річниця з Дня визволення Білолуцька від фашистських загарбників! 

Спливатимуть роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою вдячністю пам’ятатимемо про подвиг та героїзм славних переможців. 

Ми схиляємось в шані перед Вами, дорогі ветерани. Знаємо, якою дорогою ціною дісталась перемога ми дякуємо Вам за Ваш героїзм та мужність». 

Як раз ця подія співпадає з Денем Соборності — свято України, яке відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

Офіційно в Україні День соборності відзначають з 1999 року.

Свято встановлено в Україні «…враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року № 42/99.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора