A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Пожежна безпека під час виборів !!!

Дата: 20.01.2021 11:55
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Новопсковський міськрайонний відділ ГУ ДСНС України у Луганській області інформує, що 24 січня 2021 року відбудуться повторні місцеві вибори. На території Білолуцької територіальної громади розташовано 2 виборчих дільниці та 1 територіальна виборча коміссія. Відповідальність за протипожежний стан даних приміщень виборчих дільниць покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, яким належать ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму – на голів виборчих комісій та відповідальних чергових.


З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час підготовки і проведення чергових виборів Управління рекомендує:
Пристосовані під виборчі дільниці приміщення забезпечити не менше двох вогнегасників на кожне окреме приміщення; біля телефонного апарату встановити табличку: «При пожежі дзвоніть – 101».
Евакуаційні шляхи і виходи утримувати вільними, нічим не захаращеними; у приміщенні, яке має один евакуаційний вихід, заборонити одночасне розміщення (перебування) більше 50-ти осіб; вивісити вказівники шляхів евакуації та евакуаційних виходів; на випадок відключення електроенергії обслуговуючий персонал забезпечити електричними ліхтарями (заборонити використовувати відкритий вогонь на виборчих дільницях: свічки, гасові лампи тощо).
Наказом визначити особу, відповідальну за дотримання протипожежного режиму; з обслуговуючим персоналом та особами, які залучаються для роботи на виборчих дільницях провести під підпис протипожежні інструктажі.
Заборонити експлуатацію кабелів і проводів з пошкодженою ізоляцією, або такою, що в процесі експлуатації втратила захисні властивості; застосування саморобних подовжувачів; користування пошкодженими розетками, відгалужувальними та з'єднувальними коробками, вимикачами та іншими електроприладами, а також лампами, скло яких має сліди затемнення або випадання; прокладання проводів (кабелів) поверхнею горючих основ (конструкціях, деталях), здійснити згідно з вимогами «Правил улаштування електроустановок» та ДНАОП 0.00-1.32-01 «Правила будови електроустановок.   Електрообладнання спеціальних установок»; електричні проводи, які живлять зовнішню ілюмінацію та освітлення кабін для голосування обладнати самостійними вимикачами; приміщення виборчих дільниць забезпечити аварійним освітленням; з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів здійснити за допомогою опресування, зварювання, паяння або затискачів (гвинтових, болтових тощо). Заборонити відтягувати електропроводи проволокою та шнурами; завішувати (заклеювати) електропроводи, електророзетки, електровимикачі шпалерами та іншими горючими матеріалами; обгортати електролампи папером та тканиною; застосовувати в приміщеннях виборчих дільниць електронагрівальні прилади (кип'ятильники, чайники, плитки, каміни).
Перед зачиненням приміщень обов’язково перевіряти їх протипожежний стан.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора