A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Щодо застосування штрафних санкцій за порушення застосування РРО/ПРРО

Дата: 16.04.2021 09:19
Кількість переглядів: 306

Щодо застосування штрафних санкцій за порушення застосування РРО/ПРРО

Старобільський відділ електронних сервісів управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Луганській області повідомляє, що згідно з п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» № 265/95-ВР від 06.07.1995 року (далі – Закон 265) за порушення вимог цього Закону до суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операцій за товари (послуги), за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

у разі встановлення в ході перевірки факту: проведення розрахункових операцій з використанням РРО, ПРРО або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг); не проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидача (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об’єкті такого суб’єкта господарювання:

           - 100% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

            - 150% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг)  за кожне наступне вчинене порушення.

Проте, відповідно до п.11 Прикінцевих положень Закону № 265 тимчасово, до 01.01.2022 року, санкції, визначені п. 1 ст. 17 цього Закону, застосовуються у таких розмірах:

   - 10% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

          - 50% вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Старобільський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора