A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Реабілітаційне лікування застрахованих осіб та членів їх сімей за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 23.09.2021 13:25
Кількість переглядів: 583

Фото без опису

Старобільське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області (далі Старобільське відділення) інформує, що відповідно до ст. 29 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-ХІV для забезпечення відновлення здоров’я застраховані особи мають право на лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (далі – Фонд).

Згідно з Порядком відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління Фонду соціального страхування України від 13.07.2017 № 39 із змінами, відновлення здоров’я застрахованих осіб здійснюється за такими профілями медичної реабілітації: нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, кардіо-пульмонарна реабілітація, інша (соматична) реабілітація, медико-психологічна реабілітація учасників АТО, реабілітація після оперативних втручань на органах зору, реабілітація при порушенні перебігу вагітності.

Захворювання на коронавірусну хворобу може викликати ускладнення, зокрема, вражати серцево-судинну та нервову систему людини, призводити до інвалідності. За наявності медичних показань застраховані особи, які перехворіли на COVID-19 та мають ускладнення, мають право пройти реабілітаційне лікування на базі санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду.

Застосування медичної реабілітації в умовах санаторно-курортних закладів допомагає якнайшвидше відновити здоров’я та працездатність людини, зменшити показник первинної інвалідності, підвищити рівень життєдіяльності, а також скоротити терміни тимчасової непрацездатності.

Застраховані особи після перенесеної коронавірусної хвороби, направляються на лікування до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів безпосередньо зі стаціонарного відділення, в якому перебувають на лікуванні, за наявності висновку лікарсько-консультативної комісії за профілями кардіо-пульмонарної реабілітації та нейрореабілітації. Відновне лікування розпочинається одразу після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та виконання трудової діяльності. 

Застраховані особи мають право вільного вибору реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу відповідно до медичних показань за профілем медичної реабілітації. Перелік санаторно-курортних закладів, які надають послуги з реабілітаційного лікування, розміщено на офіційному вебсайті Фонду (www.fssu.gov.ua). 

На території Луганської області таким санаторієм є ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», який приймає на реабілітаційне лікування застрахованих осіб протягом усього року за профілями реабілітаційного лікування: м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання) та інша (соматична) реабілітація (підгострий період після оперативних втручань на органах травлення). Санаторно-курортний заклад розташований в сосновому бору на березі річки Айдар у смт Новопсков  Старобільського  району Луганської області.

Звертаємо увагу, що всі санаторно-курортні заклади, до яких направляються пацієнти на реабілітаційне лікування, суворо дотримуються наявних протиепідемічних заходів для протидії поширенню коронавірусної  інфекції  та гарантують безпеку застрахованих осіб.

Починаючи з січня 2021 року, Фонд соціального страхування України в повному обсязі виконує покладені на нього функції фінансування медичної реабілітації застрахованих осіб.

За 8 місяців 2021 року Старобільським відділенням було направлено на реабілітаційне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів України 21 застраховану особу та 2 дітей у супроводі застрахованої особи.

З додаткових питань або надання  консультації щодо проходження медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду звертатись до Старобільського відділення за адресою: м. Старобільськ, вул. Миру, 5, тел.: (06461) 2-45-80, 2-28-02 або смт Новопсков,                        вул. Магістральна, 68, тел.: (06463) 2-19-68.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора