A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Несплата аліментів – болюча проблема для багатьох сімей нашого району.

Дата: 30.09.2021 11:42
Кількість переглядів: 648

Усім відомо, що батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. Цей обов’язок закріплено в Конституції України та в Сімейному кодексі України. Конвенція ООН про права дитини, яка діє на території України, визначила право кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного, морального і соціального розвитку дитини. Презюмується, що поки чоловік і жінка живуть у шлюбі, вони спільними коштами і зусиллями забезпечують усі вказані потреби дитини. Щойно ж дитина залишається на утриманні одного з батьків, одразу постає питання про виконання другим із батьків своїх обов’язків. Несплата аліментівболюча проблема для багатьох українських сімей.

Так, упродовж минулого періоду 2021 року, Новопсковським відділом Старобільської окружної прокуратури спрямовано до суду обвинувальні акти стосовно пяти місцевих мешканців району,  у кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 164 КК України (злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів). На теперішній час всі обвинувальні акти розглянуто судом по яким винесено обвинувальні вироки.

Таким чином, Новопсковським відділом Старобільської окружної прокуратури здійснюється захист прав і свобод неповнолітньої особи.

 

Ювенальний прокурор

Новопсковського відділу                                                                      О. Білик

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора