A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Всі, хто потребує допомоги в оплаті комунальних послуг, отримають підтримку від держави, – Марина Лазебна

Дата: 04.10.2021 10:14
Кількість переглядів: 248

Актуальні питання щодо призначення субсидій

«Механізм субсидій стабільно працюватиме за будь-якого перебігу опалювального сезону. Як би не змінювались тарифи, всі, хто потребує допомоги в оплаті комунальних послуг, обов’язково отримають підтримку від держави», – підкреслила Марина Лазебна.

Вона зауважила, що після посилення цільового характеру виплат субсидії отримають родини, які їх насправді потребують, і для яких це питання життєво важливе.

Міністр зазначила, що у держбюджеті на цей рік на виплату субсидій передбачено 35,2 млрд гривень. «На сьогодні всі заявки органів соціального захисту населення на виплату житлових субсидій населенню фінансуються Мінсоцполітики в повному обсязі. Також у Верховній Раді знаходиться законопроект, який передбачає збільшення фінансування субсидій у цьому році ще більш ніж на 12 млрд гривень», - повідомила Марина Лазебна.

Вона зазначила, що у разі збільшення комунальних тарифів розмір субсидій буде збільшуватися автоматично. «Жодних додаткових заяв чи інших документів від людей не потрібно. Якщо ж людина не отримувала субсидію, але через зростання тарифів їй знадобилась така допомога, вона може звернутись за нею в будь-який момент. І субсидію призначать одразу в місяць звернення», – пояснила Марина Лазебна.

Вона також підкреслила, що для мешканців регіонів, які потраплять до «червоної зони» внаслідок поширення епідемії COVID-19, автоматично на 50% будуть збільшені норми споживання основних комунальних послуг при розрахунку субсидій. «Коли люди вимушено знаходяться вдома, працюють з дому, діти вчаться дистанційно, вони споживають більше води, газу та електрики. Збільшення норм споживання відбудеться автоматично», – сказала Марина Лазебна.

Міністр додала, що минулого опалювального сезону субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримувало близько трьох мільйонів домогосподарств. Мінсоцполітики очікує, що цього сезону буде співставна цифра. Станом на вересень житлова субсидія призначена вже майже 2,5 мільйонам домогосподарств, з них автоматично ? майже двом мільйонам. Заяви від людей продовжують надходити, процес призначення триває.

Для тих, хто хоче оформити субсидію вперше, Мінсоцполітики пропонує подати заявку онлайн через сайт subsidii.mlsp.gov.ua. Авторизуватись можна за допомогою BankID, електронного цифрового підпису або електронної пошти. У перших двох випадках достатньо заповнити заяву і декларацію онлайн – і управління соцзахисту розгляне заявку та призначить субсидію. У разі використання електронної пошти доведеться роздрукувати заповнені документи і занести їх особисто до відділу ЦНАПу. Інший варіант – надіслати документи до органу соцзахисту поштою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора